fredag 7 maj 2010

Denna dag stod gästen för flesta, största, och tyngsta fångsterna !


Gårdagens gäddfiske startade i vanlig ordning i hyfsad tid, med väl förberedd matsäck så var det uppstigning kl 04,30 för avfärd mot Hjälmaren.
Vädret vi möttes av vid sjön var väl kanske inte helt optimalt för gäddfiske i grunda vikar, men med Magnus  som gästfiskare så kändes det helt okej att få visa upp Hjälmaren från sin finaste sida.


Dagen till ära så var det premiär med den nya snurran i fören som är utrustad med en liten fjärrkontroll, så det kändes ganska spännande och se hur detta skulle fungera i de grunda vikarna bland sten och bråte.
man kan väl säga att en helt ny värd öppnade sig med denna snurra, känslan att bara smyga sig fram till de platser man skulle fiska av, gjorde att man fick känslan av att inte en fisk märkt att vi tagit plats för att lura upp dem till dagens strålande solsken.
Nu blev det väl inte riktigt så i vårat vikfiske som vi bjöd Magnus på, endast en liten rompa fick se sig lurad av oss under förmiddagen. Så vad tror man är det så att de efterlängtade gäddorna redan har avklarat sina lekbestyr i vikarna och nu förflyttat sig till djupare vatten.


Vad ska man säga, detta är mannen som gett Fullersta ett ansikte, och" han är i princip uppvuxen med ett kastspö"



Med detta underbara väder så tog vi och ändrade taktik under dagen och förflyttade oss ut på några grynnor för att fortsätta jakten efter gäddorna som försvunnit från lekvikarna. Rätt eller fel men här styvade vår gästfiskare upp sig och lät 3 st gäddor syna dagsljuset från dess ljusaste sida.
Vår gästfiskare som i "princip är uppvuxen med ett kastspö" stod för flest gäddor och absolut den största, och den var riktigt stor !
95 Kg Magister krokad på en skitmört bakom örat, ja så blev det så vi får känna oss slagna med hästlängder.
Men som tur var slutade denna malör med en skråma på 5 mm, och ett minne som Magistern och jag kan skratta åt framöver på våra fiskeäventyr :-)
Jag får väl passa på och tacka Magnus för en underhållande och trevlig dag på Hjälmaren.
Magistern och jag ser fram emot nästa gästspel från Fullerstas ända storfiskare, eller är "Lill Ibra" störst ?
Jag hoppas "Lill Ibra" vill komma och prova på lite gösfiske snart :-)

Framtida gästfiske kommer att vara kroklöst :-)
Mike The Pike

1 kommentar:

  1. Japp... nog verkar gädderiet i vikarna vara över innan det börjat. Kanske kan vi testa tidig grynnjerk, innan vi överger ambassadeurerna för den här våren. Det är synd tycker jag, för visst är det kul med spektakulära gäddhugg!
    Nu dyker trots allt nästa fas i årsfisket upp. Gösen... Finns de på samma platser som i fjol? Med elmotorn kan vi vid lugnväder söka av och hitta nya hotspots. Kul...

    SvaraRadera