lördag 29 maj 2010

Tidigt igen


Det var ingen värme på ån i morse. Allt i klädesväg som befann sig i båten sattes på. Ändå så kunde köldrysningarna från förens fiskare kännas i durken. Trots skakningarna sköttes elmotorn som vanligt med glans! Vilken tur jag har som har en så skicklig lots. Tack vare känslig körning kunde två skapliga Zander Lucioperca lockas upp + en handfull mindre. Nämnas bör väl också ett gäng Esox Lucius och en Perca Fluviatilis.



Här syns den första av dem. Egenhändigt fotograferad eftersom lotsen hade alla händer och fingrar upptagna med styreri och fiske. Knallgul Shaker med ilsket rött jigghuvud på vertikalfiske. Härligt hugg!



Som vanligt var farbröderna tidiga - här sovs inte bort massa liv i onödan. Det var bara bävrar och två fiskegubbar vakna. Inte direkt någon trängsel vid rampen... När vi gav oss vid tio-tiden, kom en del båtar ut!

Carpe Diem

1 kommentar:

  1. Jo Man får tacka för dagens äventyr, det är kul med lite temperament i båten :-)
    Det är väldigt vad det ser ensligt ut på fotot upp mot stan.
    Nu när frostbrytningarna gett sej så är man laddad för ett nytt äventyr.
    Är det inte så att gösen ska jagas om nätterna ?
    Eller är vi helt fel på detta ?
    Tänk, vad ska hända när nästa leverans av vertikalprylar landar i brevlådan. Hur ska vi kombinera fisket då, vad kommer fungera bäst, finns det tid och nöta med alla prylar som fylls på i den redan svintunga jiggboxen ?
    Det får väl framtiden utvisa, som tur är så är vi ju bara i början av dennna säsong. Så det lär väl bli många äventyr till innan båten ska ställas in för vinterförvaring :-)

    Vad ska man ha för kläder när man fiskar ?
    Mike The Pike

    SvaraRadera