torsdag 19 augusti 2010

Mittiveckanfiske

Efter lite rassel och pling kom vi iväg igår. Undertecknad kom loss lite tidigare, så det föll på min lott att förbereda båt och matsäck. När väl klockan slog fyra och MR:s ryggrad stämplade ut kom vi iväg med nytankat i allt vad gäller båt, goda mackor och kaffetermos.
På väg upp mot sjön bestämdes taktiken, för har fanns inte tid för nydanande idéer eller platser. Full fart på en spegel till bestämd waypoint, leta reda på stenskrammel och i med två markörer. En halvminut senare tittar den första gösen upp på leende fiskegubbar. Så höll det på - helt sanslöst vilken sjö vi har - i drygt en timme, för att så sakteliga dö ut. Onsdagskvällsfisket håller abstinensen på rimlig nivå. När vinden tilltog och våra vita kompisar på vågtopparna började visa sig hade vi tid för lite god förning.
Nog är det väl så, att fisken tar god tid på sig för att stiga till nattens ytjakt... En simblåsa sväller till oanat format utan försiktighet. Likt tryckutjämnande dykare börjar de stigningen i god tid, och därför de tomma grus och stenbottnarna framåt kvällen??
Nog kan man ha en sämre onsdagsafton.

Bilderna, (om några), omhändertas av Michael...

När ska vi fiska?




 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar