fredag 13 augusti 2010

Äntligen !


Det har varit alldeles för lugnt på bloggandet, så nu får det bli skärpning.....
Efter att jobbat en vecka efter mitt härliga maratonfiske så har kvällarna gått åt till att slicka såren då man ej hunnit vara på sjön en endaste minut.
Arbete är något som tar en stor del av ens vakna tid, så att hinna med fisket på kvällstid är inte så lätt alla gånger, men nu är det dags att börja med några tappra försök innan höstmörkret infinner sej och möjligheten försvinner.
Äntlgen verkar det bli ett möte med mina härliga team kompisar i morgon för att försöka få till ett trevligt pass på Hjälmaren.
Med en stackars Magister som förlagt närmare tre semester veckor på snickeri arbeten åt sin son och en sniken grävmaskinist som försöker få ihop en guldgruva, lär man få sej en lektion i gösfiske då jag kan tänka mej att grabbarna är riktigt fiskesugna :-)
Med tanke på att det utlovas fint väder i morgon så får man hoppas på att det blir en lugn resa med mycket gott fika och mycket ljug.
Efter en veckas arbete känns det som det var en evighet sen man var på Hjälmaren sist, så nu gäller det att ta tillfället i akt och förtränga Medeltidsveckans festligheter :-)
Medeltidsfirande eller fiske ?
Självklart faller valet på ett fiske något annat är inte tänkbart :-)
För att stilla fiskesuget lite så har det knytits lite stingerkrokar och morgondagens startjiggar är apterade, så nu ska det bara stekas lite ägg till morgondagens ljuvliga frukostsmörgåsar.

Snart är det dags igen :-)
Mike The Pike

1 kommentar:

  1. Håller med! Vad går upp mot ett fiskafänge i goda vänners lag? Även om man är väderprognosluttrad, ser det bra ut - lika klibbigt varmt i morgon. Kan nog bli ett näckdopp bland flätlinor, tärnor och norsstim.
    Just nu drog live-musiken igång på Ågården! "Turistens klagan" med den mycket avancerade refrängen rajrajrajrajrajrajlala... Får se om det blir någon sömn, eller om jag går över gatan och endera slår gitarren i huvudet på sångaren eller klipper inkommande elkabel.
    Mycket folk i rörelse utanför fönstret är det och hade man ett nyfiket sinnelag hade man haft fullt upp, från tidig kväll till sen natt.
    Det må "låta" negativt, men det är bara mysigt med sorlet, musiken och rörelsen - det får man ta när man ska bo i centrum.

    Blir det aldrig morgon? (Nu började "Delilah" på Ågården!)

    SvaraRadera