söndag 15 augusti 2010

Fiskelös Söndag !


Tanken var att ta en tur ut på Hjälmaren med hustrun idag, men efter att jag läst väderprognosen så kändes det inte så kul att tillbringa en heldag i bland vita gäss och en mulen himmel då jag kan tänka mej att hustrun åtminstone vill ha sol om en dag ska avnjutas på sjön.
Men som synes så finns det att göra ändå, efter ett antal turer på Hjälmaren utan någon riktig tvättning så började båten likna en sanitär olägenhet med allt vad det innebär.


Så förmiddagen fick anslås till tvättning av bil och båt istället, visst är det lite slit men bra mycket trevligare till nästa nästa äventyr.
Nu är det bar lite spön som ska få underhåll, kontroll av linor och lite olja i rullarna sen är man med i matchen igen :-)


Vad ska vi fiska idag ?
Ja i dag blev det som sagt inget fiske, men med nypolerad båt och utrustningen i trim så är det nog så att det får bli ett kvälls besök på sjön i veckan om vädret tillåter :-)
Efter att haft förmånen och fiska i stort sett obegränsat under semestern så infinner sej en nu en viss saknad av fisket när vardagen kommit i fatt och det är arbete och andra saker som måste gå i första hand.
Med en Magister som börjar bli klar med snickerierna och en Matros som fyllt guldkistorna med pengar, tror jag inte det ska ta allt för lång tid innan jag får sällskap ut på sjön för att jaga vidare efter lite skönheter av den bättre kalibern :-)

Det gick att överleva denna dag utan fiske !
Mike The Pike



3 kommentarer:

  1. Dagen är inte slut än ! Herr Ornitolog. =)

    // Björndahl

    SvaraRadera
  2. Snyggt med nytvättad båt och det kan du tacka blåsten för ;) Blev strandsatt denna helg jag med för jag tyckte att det var för många gäss för att det skulle vara kul. Kommer troligen att trängas där ute med dig näste helg.(Skitfiske på dig)

    SvaraRadera
  3. Ja det är väl tur att fisket blir inställt i bland, det är välbehövligt med en rengöring ibland.
    Förmodligen ses vi ute på någon grynna i helgen för det gäller att passa på när tillfälle bjuds :-)
    Tjuvar nog lite på Onsdag och provar på ett kvällsfiske innan höstmörket närmar sej, och därmed färre tillfällen och komma ut.
    Sen har jag Magistern och tänka på, med tanke på hans brist på fiske så skulle vi behöva vara ute varje kväll :-)
    Grattis i efterskott, skapligt att glömma sin egna födelsedag :-)men det är sånt som händer när fiskesuget sätter in :-)

    Inte kan väl fiska för mycket ?

    SvaraRadera