lördag 28 augusti 2010

Skulle fiskeskolan bli bättre med en Magister ?



Skulle något kunna gå fel en dag som idag ?
Kanonväder för ett gösfiske, en taggad Magister med slutspelsskägg, en Mike som bara vill fiska mer och en Matros som fortsätter och fylla på guldkistan med plattläggning i stället för fiske :-)



Med sovmorgon och en Magister som anlände lite tidigare än överenskommet så bar det iväg till Hjälmaren och för att allt skulle vara som vanligt så fylldes kaffekopparna vid lokala matbutiken Asplunds.
Väl på plats bar det iväg ut på sjön i solsken och ett behagligt vågskvalp för en gångs skull.
På plats vid första grynnan placerades markörer ut och ankaret släpptes ner i Hjälmarens djup, varsit spö laddades med jiggar som skulle rädda dagens fiske.
Ganska snart landades någon fin abborre och några mindre gösar, men någon fart var det inte på fisket.
Efter några timmars nötande och några svårflirtade gösar bestämde vi oss för att göra en förflyttning till en plats som räddat oss tidigare i jakten på de guldglimrande skönheterna.
  

Väl på plats med markör och ankaret fast i botten så var det bara att ta nya tag och nöta på.
Omgående började det drillas gös i lite raskare takt, mungiporna åkte upp en liten bit men storleken kunde väl varit bättre.
Eftersom Magistern hade tid att passa idag så beslutade vi att bryta på denna plats för att prova en sista grynna på hemvägen, denna grynna har räddat vårat gösfiske ett antal gånger så förhoppningsvis skulle den göra det denna dag också även om vi inte gått lottlösa under dagen.


Nu skulle det visa sej att det skulle bedrivas fiskeskola igen, för när solen skiner och Hjälmaren ligger spegelblank då kör Ola in sin nya motor och letar över hela Hjälmaren efter de guldglimrande skönheterna :-)
Nu var frågan om vi skulle få till ett race innan vi skulle styra hemåt.
Återigen placerades en markör ut och ankaret släpptes till botten, varsit kast långsam inspining och pang varsin matgös i dubbeldrill ;-)
Nu ansluter Ola, med markör placerad där fisket skulle bedrivas så skulle han väl lyckas med att fånga sin första Hjälmargös !
Magistern och jag började nu kampen mot klockan och drillade den ena fina gösen efter den andra, fantastiskt vilka vändningar detta fiske kan ta.
Med en riktig Magister som instruktör så skulle väl även Ola lyckas ?
Men ack så blev inte fallet så Magistern fick hjälpa till med matgösen till Ola :-(
Alltså fiskeskolan kommer att fortsätta ytterligare några gånger :-)

Det är inte så lätt som det ser ut !


Som tack till hustrun som så snällt släpper ut en på detta roliga fiske så tillagades det en liten god middag på nyfångad gös som ugnstektes med majonäs och persilja toppat med Hjälmarkräftor :-)

Ett gott fiske och en god middag, då leker livet :-)
Mike The Pike

2 kommentarer:

  1. Nog är det väl ett underbart mysterium detta gösfiske!? Trögt och smått, och så i elfte timmen - Bonanza! Fantastiskt!!

    När ska vi fiska?

    SvaraRadera
  2. Javisst är det, det kanske är det som får oss att gnugga geniknölarna lite extra för att lösa mysteriet.
    Snart är det väl dags att lösa det absolut svåraste mysteriet, jag säger bara höstfiske så vet du nog vad jag menar :-)

    SvaraRadera