lördag 14 augusti 2010

Äntligen en dag utan ensam fiske.....


Väderprognosen lovade värme, sol och i stort sett ingen vind så det kändes som det skulle bli lätt fiskat idag.
Men väl vid sjön och båten på plats i sjön så styrde vi färden mot första grynnan som skulle fiskas av i en dimma som gjorde att sikten var väldigt dålig.
Med en markör placerad på på grynnan så började jakten efter gös, snart nog landades dagens första så hoppet tändes att vi skulle bjudas på ett bra fiske denna dag då vi äntligen kunde fiska tillsammans alla tre.


Med lite nopper i romperna på våra jiggar så besannades snart nog våra farhågor, abborrarna var frukost sugna !
Om gösen var frukostsugen så var det inte på våra jiggar i alla fall för de lyste med sin frånvaro !


Men en viss aktivitet var det i alla fall längs grynnornas sidor, som vanligt får jag snart säga så bjöd ett par lakar på ett par fin fighter i morgonens dimma :-)


I bland måste man visa sej på styva linan så denna dag var det lika bra att klippa till med en fyrklöver,
lake, gädda, abborre och gös :-)
Faktum är att gäddorna verkligen har lyst med sin frånvaro under vårat gösfiske, någon enstaka jigg har väl gått förlorad men med tanke på hur många fisketimmar som läggs på gösfisket så skulle man kunna tro att de skulle visa sej lite oftare.


Om de vita gässen brukar ställa till besvär vid gösfisket så undrar jag om inte dagens sjöflugor är värre !
Många gånger har jag mött dessa små irriterande odjur men jag tycker att det brukar gå att förtränga deras närvaro !
Men kläckningen idag tog alla pris, precis allt i båten inklusive vi blev fyllda med dessa små marodörer så vi fick vika ner oss och svalka av oss i grönskande Hjälmarvattnet ett par gånger.


Hur gick då dagens gösfiske ?
Förmiddagen gick åt till att nöta av en plats som brukar ge bra med gös, men idag fick vår envishet vika ner sej, endast några strögösar fick se dagens dimma så vi beslutade att förflytta oss till en ny plats som inte blivit besökt på ett tag.
Det visade sej var rätt beslut för nu var det gös på plats, och fisket blev genast lite mer hoppfullt.
Men tyvärr så var de flesta av dagens gösar på rymmen från barnkammaren, så de större gösarna lyste med sin frånvaro hela dagen.
Men det är vid dessa tillfällen det väcks lite roliga diskussioner i båten om var all gös tar vägen från en dag till en annan, skulle man ha lösningen på det så skulle kanske lite av tjusningen med detta fiske vara borta.
Vem vet nästa gång hittar vi kanske lösningen på det med, trots allt tycker jag vi bjuds på bra fiske de flesta  gångerna vi kommer loss och ut på denna härliga sjö :-)

Kan man bli profet i fiske ?
Mike The Pike

1 kommentar:

  1. Nej, för enkelt är det inte - och skall inte vara! Tror ingen kommer att lära sig "gösska" eller vad deras språk kan heta, och tur är väl det. Hjärnkvarnarna maler igång på en gång när det blir lite tjurigt och det är en stor del av nöjet med denna fritidssyssla. Nya platser, metoder och material. Allt är utveckling och inget i världen är som det alltid har varit, så är det i livet och så också i fisket. Visst skulle väl det gamla sladdriga spöet och Cardinal-rullen med 0.35 nylonlina fungera, men nog känns det bättre med ett styvare spö, rulle med någorlunda finmekanik och tunn flätlina.
    Ett 20 grams guld/silver-Atom har vi ännu provat i i jiggdjungeln som råder. Kanske det levererar mer än en salamikorv? Singlande och slängande i stenskramlet gjorde det nog succé! Det måste testas!! I Arbogaån på 70 - och 80 talet var det oslagbart...

    När ska vi fiska?

    SvaraRadera