söndag 8 augusti 2010

Idag mötte vi tuffa jägare !


Denna dag skulle tjäna som en uppladdningsdag för morgondagens arbete :-)
Som vanligt så blev det hyfsad uppstigning, och ett möte av ett stilla regn utanför köksfönstret.
I en annan del av Arboga så var en ännu piggare jägare på språng, för idag skulle det bli en gästfiskare i båten :-)
Sammanstråling vid iläggningsplatsen blev bestämt dagen innan, så när jag väl kom fram så var första synen en packning fiskegrejer som längtade efter att göra en insats, och väld dåld i skogen smög Staffan som en rutinerad grävlingsjägare :-) 


Denna dag var absolut kravlös, så ganska stillsamt begav vi oss ut till första fiskeplatsen för att se om det möjligen gick att rädda en lunch åt Staffans hustru, för det kan man väl ha som krav då man får fisketid i stället för städtid :-)
Nu hör det till saken att det verkar som Staffans fru inte är riktigt säker på att han ordnar lunchen själv, utan villigt betalar en slant för en glimrande gös till Söndagsmiddag, och vem vet så kanske det är !
Det gäller att komma undan marktjänsten och briljera med att man blivit en riktigt biten gösjägare :-)
Hur som helst så började dagen med lite fiske, för att snart nog inmundiga frukostsmörgåsar med falukorv och till detta en riktigt god kopp kaffe och en massa ljug kring gösfiske.
Utan någon som helst kontakt med Hjälmarens liv efter botten på första platsen så blev det snart nog förflyttning i vågskalpet som nu började bli beklätt med mina kompisar, de vita gässen !
Alltså skapligt med vind och lite lite regn som gjorde det möjligt att ställa frisyren till rätta in för mötet med dagens första gös, den kom ganska omgående för att sedan följas av någon abborre.
Efter som vi fiskade på för mej en ny plats så var jag lite osäker på vart fisken skulle sökas i nordanvinden, och det visade sej att vi blev förflyttade vare sej vi ville eller inte för ankaret gjorde endast plogfåror längs botten.
Med ankaret väl fäst i botten så började fisket så småning om komma igång, det blev någon mindre gösar då och då, så vi kände oss ganska nöjda då det trots allt var på bonustid vi fiskade.
Men jägaren i oss sa att det måste bli en ny ankring och bättre fiske, sagt och gjort så flyttade vi oss 30 meter. Vips så var det ett helt annat fiske, nu hade kriget efter våra jiggar börjat och känslan att få avsluta dagens fiske med ett lite gösrejs kändes riktigt kul :-)   


Dagens häftigaste jägare efter gös var i alla fall denna parvel som gjorde ett besök mindre än 10 meter från vår båt !!!!
Helt klart den häftigaste upplevelse under denna sommars maratonfiske :-)

Snart är det roligare att fotografera än fiska !
Mike The Pike

7 kommentarer:

  1. Grymt bra bild... jag får aldrig till det i denna klass. Grymt bra!!!!!!!
    / CeDe

    SvaraRadera
  2. du får skicka in den till en fototävling /syster

    SvaraRadera
  3. Hur många gånger har man inte setat på sjön och farsinerats av denna underbara jägare som kommer från ingenstans, gör en lov i en cirkel vrider på huvudet för att ha full koll på vad man sysslar med. Finns det något åt mej ?
    Denna dag fanns det en taskigt krokad gös i precis rätt tillfälle, och kameran låg lätt tillgängligt. Men i 5-6 m/s vind så ska jag villigt erkänna att det bara var riktigt bondflyt att bilden blev som den blev ?
    En riktigt rolig avslutning på årets semesterfiske :-)

    SvaraRadera
  4. Jag slänger då och då en abborre eller grovt skadad mindre fisk åt fiskgjusarna. Fiskgjusarna dyker upp ganska snabbt när man kommer ut på sjön och återkommer under hela dagen. De låter i stort sett alltid likadant i sin fina melodi. Men slänger man ut något ca 10 meter från båten så ändras ljudet där uppe när de är själva. Plötsligt kan man ha alla där. De tar fisken på ca 30 meters avstånd. Men innan dess gör de otaliga utfall utan att riktigt våga. Där kan det bli bra bilder. Ska i veckan till Mälaren Präst och Björkfjärden, där har jag en som kommer inom 10-15 meter. I år ska jag vara beredd om vi träffas, totalt orädd verkar den vara. Bilden du tagit bör klara sig bra i en fototävling. Kanske inte med killar som har kameror för 30000 kr, men bland oss andra borde den hålla långt.

    /CeDe

    SvaraRadera
  5. Visst är det lycka att få in en sån fullträff.
    Så det är bara att hoppas att ditt äventyr på Mälaren kan ge ett tillfälle för närkontakt av dessa underbara jägare. Som enbart med att vara närgångna kan tillfredsställa en dags fiske :-)
    Det är väl sådana här tillfällen som är "grädden på moset" för alla dagar som det kanske inte är lika roligt att vara på sjön !
    Lycka till CeDe, ser fram emot lite fina bilder som kvälls lektyr på er hemsida.

    Mike The Pike

    SvaraRadera
  6. Kanske kan bilden platsa på sportfiskeforum vi får se om det blir ett försök :-)

    Mike The Pike

    SvaraRadera
  7. Morbror, att du är grym på fiske visste jag redan men fotografering var något nytt!

    SvaraRadera